Skip to content

Pesto kiaušiniai

Su Tik Tok‘o ir Instagram’o maisto madomis yra toks dalykas – kartais ekrane vaizdas geresnis negu skonis realybėje 🙂 Mano kuklia nuomone, būtent taip nutiko su tais garsiaisiais makaronais, kurių padažas gaminamas iš orkaitėje keptos fetos bei pomidorų. Tad ir pamačiusi naujausią socialinių tinklų trend‘ą – pesto kiaušinius (pesto eggs), į jį žiūrėjau skeptiškai. Bet, kadangi gaminimas juokingai paprastas, kartą nusprendžiau pamėginti. Ir buvau labai maloniai nustebinta.

Sakyčiau, pesto eggs – itališka šakšukos versija skubantiems ar nelabai pasitikintiems savo kulinariniais gebėjimais. Ruošiant su pirktiniu pesto, šio patiekalo gamyba tetrunka vos porą minučių – tereikia padažą pašildyti keptuvėje ir įmušti kiaušinius. Žodžiu, visiškai nėra kur suklysti, o skonis tikrai puikus – pesto sūrumas tiesiog idealiai papildo kiaušinius. Man asmeniškai šie kiaušiniai labai skanūs dar šiek tiek užbarstyti čili dribsniais, kurie suteikia ne tik smagios ugnelės, bet ir spalviškai pagyvina kompoziciją. O uždėjus kiaušinį ant riekės mėgstamos skrudintos duonos ar bandelės išeina tiesiog karališki pusryčiai 🙂

2 porcijoms reikės:

  • 2-3 v. š. pesto padažo
  • 4 kiaušinių
  • ½ a. š. čili dribsnių (galima ir daugiau)
  • Šviežio baziliko (nebūtina)
  • Mėgstamos duonos

Gaminame:

  1. Nesvylančioje keptuvėje ant žemesnės-vidutinės kaitros tolygiai paskirstome pesto padažą ir minutę-dvi pakaitiname, kol padažas sušils bei ims šiek tiek blizgėti.
  2. Įmušame kiaušinius, pabarstome čili dribsniais, uždengiame dangčiu ir kepame tol, kol baltymai visiškai sutvirtės, o tryniai pasieks pageidaujamą iškepimo lygį. Man šie kiaušiniai skaniausi dar skystu tryniu.
  3. Kol kepa kiaušiniai, paskrudiname duoną. Iškepusius kiaušinius mentele padaliname į keturias lygias dalis ir dedame ant duonos riekės. Jei norisi, papuošiame šviežio baziliko lapeliais ir ragaujame.
Fotografas: Dominykas Liberis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.