Užimtomis darbo dienomis mane dažnai gelbėja tokios sriubos, kaip ši. Tereikia supjaustyti keletą paprastučių ingredientų, sumesti į puodą ir po keliolikos minučių jau garuoja gardūs pietūs ar vakarienė. O ši skandinaviško stiliaus sriuba su lašiša – puiki alternatyva jau kiek pabodusioms greitoms vištienos ar daržovių sriuboms. Be to, šis paprastutis ir lengvas patiekalas labai universalus. Pačioje sriuboje, jei tik mėgstate, šauniai derėtų špinatai ar porai, įvairios žolelės, o skonis skirsis priklausomai nuo to, kuo nuspręsite gardinti: citrinos skiltele, grietine, lydyto, o gal kreminio sūrio šaukšteliu.
3-4 porcijoms reikės:
- Apie 1 ½ l. daržovių sultinio (tiks ir kubelis)
- Poros lauro lapų
- Keleto kvapiųjų pipirų žirnelių
- Apie 400 g. šviežios lašišos
- 2-3 bulvių
- 1 didelės morkos
- Didelės saujos šviežių krapų
Gaminame:
- Užverdame sultinį. Įdedame lauro lapus ir kvapiuosius pipirus. Morką ir bulves supjaustome nedideliais kubeliais. Beriame į sultinį. Paverdame apie 10 min., kol daržovės suminkštės.
- Tuo tarpu lašišą taip pat supjaustome nedideliais gabalėliais, krapus smulkiai sukapojame.
- Lašišą ir krapus beriame į sriubą, paverdame dar keletą minučių, kol išvirs lašiša.
- Ragaujame įspaudę skiltelę citrinos, su šaukšteliu grietinės ar mėgstamo kreminio sūrio – žodžiu, kaip tik mums patinka 🙂