Turbūt nėra patiekalo, kuris man aiškiau simbolizuotų: „gal jau grįžtam į normalų režimą?”, negu salotos. Šiuo metu būtent to labiausiai ir noriu – anksčiau prasidedančios dienos, daugiau produktyvumo bei švaresnės mitybos 🍃.
Tačiau pastaroji anaiptol nereiškia nuobodžių, liūdno vaizdo ir blankaus skonio lapų lėkštėje. Šios salotos su aštriomis krevetėmis – puikus to įrodymas bei tikra skonių bomba 🥗. Aštrias sultingas krevetes jose tobulai papildo aisbergo vėsumas ir gaiva, gilesnio skonio suteikia traški šoninė, o didžiausią dalį magijos padaro padažas, kuris, atrodo, stebuklingai tinka kone prie visko.
O dar, šios salotos kone idealiai tinka besilaikantiems keto mitybos principų. Kaip jau turbūt ne kartą esu minėjusi, man asmeniškai tokia dieta – pati efektyviausia, kai norisi centimetru kitu pasimažinti apimtis ir visuomet jaustis vienodai energingai, užuot supusis ant keturiskart dienoje kintančių „energija-nuovargis” kalnelių.
1 sočiai porcijai reikės:
- Maždaug ½ mažesnės aisbergo salotos gūžės
- 6 vyšninių pomidoriukų
- ½ avokado
- 3-4 juostelių šalto rūkymo šoninės
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus
- 8-9 didesnių krevečių
- 1 a. š. rūkytos aitriosios paprikos
- Druskos
Padažui:
- 1 v. š. natūralaus jogurto
- 1 v. š. majonezo
- Apie 1 a. š. Provanso žolelių mišinio
- 1 a. š. citrinos ar laimo sulčių
- Žiupsnelio druskos
Gaminame:
- Mažame dubenėlyje sumaišome visus padažo ingredientus ir atidedame į šalį.
- Aisbergą, avokadą ir pomidorus supjaustome norimo dydžio gabalėliais ir dedame į lėkštę.
- Gerai įkaitiname nesvylančią keptuvę. Šoninės juosteles pasmulkiname nedideliais gabalėliais ir beriame į keptuvę. Iškart pilame šiek tiek vandens (tiek, kad apsemtų keptuvės dugną). Kai vanduo išgaruoja, ugnį primažiname iki vidutinės ir, vis pamaišydami, kepame šoninę, kol riebalai aptirps, o pati šoninė apskrus. Iškepusią perkeliame ant popieriniu rankšluosčiu išklotos lėkštės.
- Keptuvę pravalome ir vėl įkaitiname su šaukštu aliejaus. Suberiame krevetes, pabarstome aitriąja rūkyta paprika bei druska. Kepame po 1 – 1,5 min. iš kiekvienos pusės.
- Dedame krevetes ant pasiruoštų daržovių, pabarstome šoninės gabalėliais, pašlakstome padažu ir ragaujame.