Skip to content

Vieno kąsnio sumuštinukai su antiena

  • 2021-01-312021-01-31

Vienas iš dalykų, be kurių sunkiai įsivaizduoju savaitgalio vakarus – lėkštė gardžių užkandžių, kurie neretai mums atstoja ir lengvą vakarienę. Visiškos klasikos – sūrių ir vytintų mėsyčių lentos – ruošimas mūsų namuose yra vyriška užduotis, o štai aš paprastai užsiimu kiek sudėtingesniais užkandukais. Dažnai tai vieno kąsnio sumuštinukai su įvairiausiais priedais. Šie mažyčiai sumuštinukai su antienos filė – labai gardūs ir iškart paverčiantys stalą šventiškesniu. Juose puikiai balansuoja teisingai pasūdytos antienos bei kreminio sūrio sūrumas, lengvai karstelėjusi rukola bei saldžios vynuogės. Kartu su taure mėgstamo gėrimo – absoliuti savaitgalinė pasaka 🙂

Ir nors paprastai kepant antieną tenka atsakingai pastovėti prie viryklės, yra mažiau pastangų reikalaujanti alternatyva. Naudojant jau prieskoniais pagardintą ir kepti paruoštą „KITCHEN me” antienos filė, tereikia pakuotę įdėti į orkaitę (nuėmus popierinę įmautę) ir po maždaug 55 minučių turėsite tobulai iškeptą paukštieną. Puikus pasirinkimas tiems, kurie dar nevisiškai pasitiki savaisiais kulinariniais įgūdžiais ar tiesiog nori brangų savaitgalio laiką skirti kitoms smagioms veikloms 🙂

20 sumuštinukų reikės:

  • Ilgo prancūziško batono
  • 150 – 200 g. „Philadelphia” ar kito mėgstamo kreminio sūrio
  • Dviejų didelių saujų rukolos
  • Pakuotės „KITCHEN me” antienos filė su prieskoniais (apie 600 g.)
  • 10 didelių raudonųjų vynuogių

Gaminame:

  1. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių. Dedame į ją nepraplėštą pakuotę antienos filė (nuėmę tik popierinę įmautę) ir kepame 55 min.
  2. Neskubėdami pasiruošiame kitus ingredientus. Rukolą nuplauname ir gerai išdžioviname (patogiausia tą daryti salotų džiovyklėje), prancūzišką batoną supjaustome plonomis riekelėmis, o vynuoges pjauname perpus ir išimame sėklytes.
  3. Iškepusią antieną ištraukiame iš orkaitės ir leidžiame šiek tiek pravėsti. Per tą laiką kiekvieną batono riekelę užtepame plonu sluoksniu kreminio sūrio, uždedame keletą lapelių rukolos. Antienos filė pjaustome riekelėmis, dedame ant sumuštinukų. Papuošiame vynuogės pusele ir mėgaujamės!
Fotografas: Dominykas Liberis

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „KITCHEN me”

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.