Su maistu man būna dvi nuotaikos: arba burti virtuvėj įmantrybes, vertas fine dining restorano, arba gaminti paprastus ir jaukius it šiltas naminis džemperis patiekalus. Šita voveraičių sriuba – visiškai antras variantas. Su itin gerai pažįstamais ingredientais, soti, sušildanti, kvepianti voveraitėmis bei prasidedančiu rudeniu. Ir labai mėgstama mano šeimos vyrų. Dar vienas visiškai ne posh dalykas apie šią sriubą – visuomet dedu į ją pasmulkintų „Medžiotojų” dešrelių, kurios gal ir nėra produktas, kurį dažnai valgyčiau, bet čia dera tiesiog tobulai, suteikdamas patiekalui kažkokį lietuvišką umami skonį 😃.
6 porcijoms reikės:
- 2 litrų jautienos sultinio
- Keleto lauro lapų
- Kelių kvapiųjų pipirų žirnelių
- 1 svogūno
- 3 bulvių
- 2 morkų
- 1-2 v. š. sviesto
- Apie 400 g. voveraičių
- Pakuotės (200 g.) „Medžiotojų” dešrelių
- Didelės saujos petražolių
- Poros v. š. lydyto sūrelio (nebūtina)
- Grietinės (nebūtina)
Gaminame:
- Morkas sutarkuojame burokine tarka, bulves supjaustome nedideliais kubeliais, svogūną gan smulkiai sukapojame, švarias voveraites taip pat pasmulkiname nedideliais gabalėliais, dešreles papjaustome plonomis riekelėmis, o petražoles stambokai sukapojame.
- Užverdame sultinį, įmetame lauro lapus ir pipirus. Dedame morkas ir bulves į sultinį.
- Keptuvėje išlydome sviestą, suberiame svogūną ir pakepiname kelias minutes, kol suminkštės. Tuomet suberiame voveraites ir dar pakepiname, vis pamaišydami, kokias 5 minutes. Verčiame keptuvės turinį į puodą.
- Paverdame kelias minutes, beriame dešreles ir dar porą minučių paverdame. Jei norisi kremiškesnės sriubos, galima ištirpinti šiek tiek lydyto sūrelio. Prieš pat išjungiant kaitrą, įmaišome smulkintas petražoles. Uždengiame sriubą ir leidžiame pailsėti kokias 15 min., kad susijungtų visi skoniai. Valgome tiesiog taip ar su grietine.