Jei lietuviški orai ir toliau primins Tailandą, man regis, po šios vasaros tikrai tapsiu žmogumi, išbandžiusiu daugiausia supergreitų patiekalų, skirtų atsivėsinti. Kadangi vien ledais gyvas ilgai nebūsi, pietums ar lengvai vakarienei itin dažnai renkuosi salotas. O neseniai parduotuvėje pamačiusi labai simpatiškus melionus, prisiminiau Italijoje populiarią klasiką – nerealų melionų ir vytinto kumpio derinį.
Gal šis derinys ir skamba keistokai iki jo paragaujant, bet, patikėkite, kumpio sūrumas ir melionų saldumas sužaidžia tiesiog tobulai. O nutupdžius šį combo į salotų patalą bei gaivos pametėjus žiupsniu mėtos gauni tiesiog puikų vasaros, kai lauke 30+ laipsnių, patiekalą.
2 porcijoms reikės:
- 60 g. mėgstamų žalių salotų (man šioms salotoms skaniausia 40/60 santykiu pamaišyti sultenę ir špinatus)
- 200 g. prinokusio meliono
- 6 juostelių arba maždaug 100 g. mėgstamo vytinto kumpio (tinka tokie kaip serrano, parma, bayonne)
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus
- Šviežiai grūstų pipirų
- Saujelės šviežių mėtų lapelių
Gaminame:
- Salotas nuplauname ir gerai nudžioviname. Melioną supjaustome riekelėmis, kumpio juosteles pasmulkiname kiekvieną į 2-3 dalis. Mėtas stambokai sukapojame.
- Salotų lapus dedame į lėkštę, ant viršaus dedame meliono, kumpio. Pašlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome pipirais bei kapotomis mėtomis. Valgome salotas vienas ar su mėgstama skrudinta duonele.