Jei atidžiau peržvelgiate manuosius receptus, turbūt pastebėjote, kaip stipriai myliu sūrio pyragus 😀. Vos pasitaiko proga, reikalaujanti deserto, bent kokius 7 iš 10 kartų renkuosi gaminti būtent juos. Ne tik dėl to, jog patiekalas super skanus ir visuomet sulaukiantis komplimentų.

Pagaminti sūrio pyragus labai paprasta, o ir vietos fantazijai daug. Kepu juos su įvairiausiais priedais, o štai šįkart nusprendžiau ir formą pakeisti – vietoje apvalios tortinės panaudojau stačiakampę formą, kurioje pasiseka iškepti nerealiai gaivius bei creamy braškinio cheesecake‘o kvadratėlius.

Reikės:

  • 200 g. šaldytų ar šviežių braškių (jei naudosim šaldytas, skystį nupilame)
  • 250 g. trapių sausainių (naudojau Selgos „Klasiką”)
  • 135 g. sviesto
  • ¼ a. š. druskos
  • 660 g. „Philadelphia” kreminio sūrio
  • 150 g. cukraus
  • 260 ml. 40 proc. riebumo grietinės
  • 3 kiaušinių
  • Smulkiai tarkuotos 1 laimo žievelės

Gaminame:

  1. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių, apatiniame jos skyriuje dedame gilią kepimo skardą pilną vandens.
  2. Sausainius sutriname iki smėlio konsistencijos, sviestą išlydome, sumaišome su sausainiais ir druska.
  3. Stačiakampę kepimo formą (naudojau 21×26 cm.) įklojame kepimo popieriumi. Jos dugną tolygiai padengiame sausainių-sviesto mase.
  4. Kreminį sūrį išplakame su cukrumi, tuomet sudedame kiaušinius, grietinę, laimo žievelę ir šluotele išmaišome iki vientisos masės, bet nepermaišome.
  5. Blenderiu iki tyrėlės konsistencijos sutriname braškes.
  6. Supilame ant sausainių pagrindo mažadaug pusę sūrio masės. Tuomet šaukštu ant šios sulašiname maždaug pusę trintų braškių ir mediniu pagaliuku truputį paraižome braškes, kad jas paskirstytume ir gautume gražesnį ornamentą. Tą patį vėl pakartojame su likusia puse sūrio masės ir likusiomis braškėmis.
  7. Šauname pyragą į orkaitę ir kepame apie 30 – 40 min., priklausomai nuo orkaitės (man prireikė 33 min.). Pyragas iškepęs, kai jo kraštai jau sutvirtėję, tačiau viduriukas dar skystokas ir banguojantis, tad neperkepame.
  8.  Iškepusiam pyragui leidžiame visiškai atvėsti, o tuomet dedame į šaldytuvą bent 4-5 valandoms, o geriausiai pernakt. Pjaustome vienodo dydžio kvadratėliais ir mėgaujamės.
Fotografas: Dominykas Liberis

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.