Be kokių patiekalų neįsivaizduojate savo šventinio stalo? Aš – be šių salotų, kurias nuo neatmenamų laikų per Kūčias, gimtadienius ar kitas progas ruošia mano mama. Joms tereikia keleto ingredientų, o patiekti galima labai įvairiai – dubenyje, paskirsčius individualiomis porcijomis į avokado puselę kiekvienam valgytojui ar, po porą šaukštų įdėjus į cikorijos lapelius, paversti vieno kąsnio užkandėle. Kartais šių salotų susimaišau nelaukusi jokios progos (ypač, kai pajuntu, kad priaugau svorio ir kuriam laikui pereinu prie keto mitybos), o jų paragavusieji paprastai iškart ima klausinėti recepto. Paskutinis komplimentas šiam patiekalui mane labai prajuokino – draugė, baiginėdama kramtyti kąsnį, tvirtai pareiškė: „Balta mišrainė tyliai rūko kamputyje” 🙂
4 nedidelėms porcijoms reikės:
- 2 didelių avokadų
- 200 g. (dviejų mažų indelių) mažųjų krevečių sūryme
- 3-4 v. š. majonezo (galima naudoti neriebų)
- 2 a. š. dižono garstyčių
- Pusės a. š. maltos kalendros miltelių
- Apie ¼ citrinos sulčių
- Saujos šviežių krapų
- Druskos, pipirų
- Kelių skiltelių citrinos ir trupučio krapų patiekti
Gaminame:
- Per sietelį nukošiame sūrymą, gerai nuspaudžiame skystį ir kelioms minutėms paliekame krevetes apdžiūti.
- Smulkiai sukapojame krapus. Jei ketiname patiekti salotas taip, kaip nuotraukoje, avokadus perpjauname pusiau ir šaukštu atsargiai, kad nepradurtume žievelės, išskobiame avokadą. Supjaustome avokadus nedideliais kubeliais, krevetes taip pat šiek tiek pasmulkiname. Viską kartu beriame į dubenį.
- Majonezą sumaišome su garstyčiomis, kalendros milteliais, citrinos sultimis. Pilame į krevečių-avokadų masę, gerai išmaišome. Pagal skonį pagardiname druska bei pipirais.
- Salotas dedame į išskobtas avokado puseles, papuošiame krapais ir patiekiame su citrinos skiltele.