Nežinia kodėl, bet šiemet kažkaip labai stipriai laukiu Halloween‘o 👻. Jau gerą savaitę planuoju, kokius spooky filmus žiūrėsim, kaip puošim sodybą, ir, žinoma, kokį progai tinkamą maistą ragausim.

Prisipažinsiu, nesu didelė dirbtinių dažiklių ir nežinia iš ko pagamintų valgomų dekoracijų gerbėja, todėl ir šiai progai ieškojau natūralesnių idėjų.

Jei dar dairotės paskutinės minutės Halloween‘o idėjų ir jūs, rekomenduoju savo ką tik išbandytus įdarytus kiaušinius – moliūgėlius 🎃. Paruošiami paprastai, smagiai papuošia stalą, o visi ingredientai – gerai pažįstami bei natūralūs ☘️.

14 vienetų reikės:

  • 7 kietai virtų kiaušinių
  • Indelio (200 g.) mažųjų krevečių sūryme
  • 3 v. š. moliūgų tyrės*
  • 1 a. š. dižono garstyčių
  • 2 kupinų v. š. majonezo
  • 1 a. š. rūkytos paprikos (tiks tiek aitrioji, tiek saldžioji)
  • Druskos, pipirų
  • 4 mažų marinuotų agurkėlių

Gaminame:

  1. Kiaušinius supjaustome perpus, išimame trynius. Baltymus kol kas atidedame, o trynius sudedame į blenderį. Ten pat dedame gerai nuo sūrymo nusunktas krevetes, majonezą, garstyčias, rūkytą papriką, moliūgų tyrę, įberiame juodųjų pipirų. Viską sutriname iki vientisos masės. Paragaujame ir pagal skonį pasūdome, išmaišome.
  2. Gautą įdarą supilame į zip-lock maišelį, nukerpame kamputį ir įšvirkščiame įdaro į kiaušinių baltymų duobutes. Išlyginame trynio masės paviršių, kad gautume lygų „burbuliuką”.
  3. Šakute perbraukiame įdarą ir taip suformuojame moliūgėlių ruoželius.
  4. Agurkėlius perpjauname į keturias dalis. Gautus agurko gabalėlius-kotelius įspaudžiame į „moliūgus”. Pabarstome šviežiai grūstais juodaisiais pipirais ir ragaujame.
Fotografas: Dominykas Liberis

* Naminė moliūgų tyrė:

  1. Vidutinio dydžio moliūgą perpjauname pusiau, pašaliname sėklas. Lengvai pasūdome ir dedame abi puses pjūviu į apačią ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  2. Šauname į iki 210 C įkaitintą orkaitę maždaug valandai. Moliūgo žievė turi suminkštėti tiek, kad lengvai pradurtume šakute.
  3. Iškepusiam moliūgui leidžiame pravėsti, tuomet žievę pašaliname, o minkštimą sublendiname iki vientisos masės. Šią moliūgų tyrę naudojame iškart, sandariai laikome šaldytuve iki savaitės arba užšaldome.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.