Labai mėgstu vienos skardos patiekalus. Be akivaizdžios priežasties, kad tenka plauti mažiau indų, dargi jie ant stalo atrodo gražiai ir spalvingai, o kiekvienas valgytojas gali sau susikomponuoti norimo dydžio ir sudėties porciją. Šiai menkei pagaminti prireikia vos daugiau indų negu tik skarda – vieno puodo bulvėms su morkomis apvirti, o kito (jei nesirenkama to daryti mikrobangų krosnelėje) sviestui ištirpinti. Tačiau patiekalo gamyba tokia juokingai paprasta, kad kiek daugiau indų kriauklėje prieš ją tiesiog nublanksta.

Beje, šio patiekalo produktų sąrašas nėra griežtas – galima rinktis kitą mėgstamą žuvį, pagal skonį pakoreguoti daržoves. Visą magiją čia atlieka produktų kokybė bei šviežumas, ir, žinoma, česnakinis žolelių sviesto padažas, sujungiantis patiekalą į vieną tobulai skambančią simfoniją, tačiau neužgožiantis ingredientų skonio. Žodžiu, šitaip paruošta žuvis absoliučiai tinka net šventiniams savaitgalio pietums, tačiau taip paprastai pagaminama, kad greitai sumesti nesitingi ir po ilgos darbo dienos.

3-4 porcijoms reikės:

  • Apie 600 g. atlantinės menkės filė
  • 2 morkų
  • 2-3 bulvių
  • 8-10 didelių pievagrybių
  • 1 cukinijos
  • Apie 150 g. vyšninių pomidoriukų
  • 100 – 150 g. sviesto
  • 1-2 skiltelių česnako
  • ½ puodelio kapotų šviežių krapų
  • ½ puodelio kapotų šviežių petražolių
  • ½ – 1 a. š. druskos

Gaminame:

  1. Pasiruošiame daržoves: pievagrybius supjaustome perpus, morkas, bulves bei cukiniją papjaustome nemažomis skiltelėmis, česnaką sutriname ar labai smulkiai sukapojame, krapų ir petražolių lapelius nuskabome nuo stiebelių ir taip pat smulkiai sukapojame. 
  2. Vidutinio dydžio puode užverdame pasūdyto vandens, įmetame bulves, paverdame apie 5 minutes, tuomet šalia jų įberiame ir morkas, paverdame dar apie 3-5 minutes, nukošiame ir atidedame. Daržovės turi šiek tiek suminkštėti, bet pilnai neišvirti.
  3. Nedideliame puode ar mikrobangų krosnelėje išlydome sviestą. Suberiame į jį smulkintas žoleles, česnaką, pasūdome. Viską gerai išmaišome.
  4. Ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, išdėliojame žuvį bei daržoves. Viską tolygiai aptepame pasiruoštu žolelių sviestu.
  5. Šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 20 min., kol žuvis ir daržovės iškeps.
Fotografas: Dominykas Liberis

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.