Dar neteko sutikti žmogaus, kuris nemėgtų pavlovos. Šis morenginis desertas ne tik nuostabiai atrodo, bet ir yra palyginti lengvas bei labai gardus. Pats tas atšilus orams. Ir nors visiškai klasikinė pavlova paprastai gaminama iš vieno didelio morengo bei su šviežiomis uogomis, įvairios jos variacijos dažnai pavyksta net puikesnės nei tradicinis variantas. Pavyzdžiui, šios labiau suaugusiems skirtos mini pavlovos su plakta Dalgonos kava.

Kiekvienam valgytojui skiriant po atskirą švelnaus kavos skonio morengą nereikia jaudintis, kad pjaustant desertas praras dalį savo išvaizdos. O ir grietinėle bei kavos mase gardinti galima pagal norus. Čia puikiai sužaidžia ir skirtingos traškaus morengo, šilkinės grietinėlės bei glotnios kavos tekstūros, o saldaus, kartaus ir rūgštaus kombinacija netikėtai gerai dera tarpusavyje. Tai tiesiog tobulas pasirinkimas kavos ir desertų mėgėjams.

6 porcijoms reikės:

Morengams:

  • 3 kiaušinių baltymų
  • 150 g. smulkaus balto cukraus
  • ½ v. š. tirpios kavos*
  • 1 a. š. kukurūzų krakmolo

Grietinėlei:

  • 450 ml. riebios plakamosios grietinėlės
  • 3 v. š. cukraus

Dalgona kavos masei:

  • 4 v. š. tirpios kavos*
  • 4 v. š. karšto vandens
  • 2 v. š. cukraus

3 v. š. liofilizuotų aviečių gabalėlių papuošti

* Geriausia rinktis švelnaus skonio tirpią kavą, kad desertas netaptų pernelyg kartus

Gaminame:

  1. Pradedame nuo morengų. Ant kepimo popieriaus lakšto pieštuku nusibrėžiame 6 vienodus apskritimus (maždaug 8 cm. skersmens). Popieriaus lakštą dedame ant kepimo skardos išpiešta puse žemyn. Orkaitę įkaitiname iki 120 laipsnių.
  2. Kiaušinių baltymus plakame kol masė pašviesės, o jos tekstūra ims standėti. Tuomet plakdami po šaukštą suberiame visą cukrų ir plakame, kol masė bus blizgi, balta, o patrynus ją tarp pirštų, nesijus cukraus kristalų. Apvertus indą, baltymų masė turėtų likti vietoje. Įmaišome per sietelį prasijotą tirpią kavą, krakmolą.
  3. Baltymų mase užpildome kiekvieną iš nusibrėžtų apskritimų, kiekvieno viduryje mentele paformuojame negilią įdubą. Skardą su morengais dedame žemiausiame orkaitės skyriuje ir kepame apie valandą. Leidžiame morengams visiškai atvėsti.
  4. Kavos masei tiesiog plakame visus ingredientus, kol kava pašviesės, jos apimtis gerokai padidės, o tekstūra primins plaktą grietinėlę.
  5. Grietinėlę išplakame su cukrumi iki standumo.
  6. Morengus atsargiai atkabiname nuo kepimo popieriaus ir perkeliame ant lėkštučių. Tuomet ant kiekvieno dedame po keletą šaukštų grietinėlės bei užpilame maždaug 1 ½ v. š. kavos masės. Pabarstome liofilizuotų uogų gabalėliais ir iškart patiekiame.
Fotografas: Dominykas Liberis

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.